Biso Collective

Client
EBSCO Industries, Inc.
Architect
CCR Architecture & Interiors
Square Footage
10, 400
Location
Birmingham, Alabama

Biso Collective is an adaptive-reuse project that brought a 1926 railroad building back to life in the Switch innovation district of Birmingham’s downtown landscape.   The roughly 10,000 square foot building which was formerly a central vault for Tennessee Coal Iron & Railroad Co.,  is now headquarters for a venture between Birmingham entrepreneur Dave Gray and EBSCO Industries that will acquire and build software-as-a-service companies.

Multifunctional room designed with flexibility and collaboration in mind

Theater

Renovations also included this beautiful 800 square-foot courtyard

Covered Outdoor Space

Small Conference Room

Close-up of “BISO” Mural Painted by Bendy Knees Design

Transitional Space

Beautifully restored original wooden ceiling

Commercial
Restaurants
Office
Community Development
Healthcare